new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Sanatate » O viata sanatoasa » Grasime vs. Zahar
Grasime vs. Zahar
date: Vineri, 21/10/2011, 2:55 AM | message # 1
Care vi se pare ca ingrasa mai mult?
Mie mi se pare ca grasimea.

Care vi se pare mai nesanatos?
Mie mi se pare zaharul.

Asta e in cazul meu, efectele asupra corpului meu.
La voi cum sta situatia?


Miri
Offline
Posts: 617
respect
[ 11 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 12:53 PM | message # 2
Ambele sunt toxice si ingrasa...cel putin la mine.
Eu insa nu consum zahar.



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 12:55 PM | message # 3
Cand nu se poate procura alt zahar sanatos (zahar nerafinat din trestie de zaha, miere, melasa din zahar)in caz de boala se poate folosi aceasta reteta pentru a transforma zaharul tos in ceva mai sanatos in caz ca este nevoie de zahar pentru indulcit.

ZAHARUL INVERTIT

Zaharul tos este toxic pentru organism.
Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din oase, dinti, unghii, par.
Zaharul invertit este inofensiv pentru organism.
Materiale necesare:
- 1 kg. zahar tos;
- 150 ml. apa (de la robinet sau plata);
- o lingurita rasa de sare de lamaie;
- un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a aluminiului).
Mod de preparare:
- Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se foloseste nici un fel de metal).
- Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute.
- Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o spuma pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se arunca.
- In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom micsora intensitatea focului.
- Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta unei smantani mai subtiri.
- Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in borcane curate prin doua straturi de tifon.
- Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri, checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid, eventual din albusuri (in cazul prajiturilor).



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 28/10/2011, 0:52 AM | message # 4
o femei buna si iti indulceste ea totul :D
dj_show
Offline
Posts: 325
respect
[ 1 ]
 
date: Vineri, 28/10/2011, 2:22 AM | message # 5
Depinde de nu e cam ...amara hahohi .



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Luni, 31/10/2011, 0:55 AM | message # 6
am spus o femeie BUNA
automat sare din schema partea cu amara
acu mai nou pot sa spun nevasta indulceste tot :D
dj_show
Offline
Posts: 325
respect
[ 1 ]
 
date: Luni, 31/10/2011, 7:44 PM | message # 7
Quote (dj_show)
am spus o femeie BUNA automat sare din schema partea cu amara acu mai nou pot sa spun nevasta indulceste tot

poti spune cum vrei.doar "buna" echivaleaza cu "nevasta-ta".. kissing


Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
magdutza
Offline
Posts: 771
respect
[ 6 ]
 
Forum » Sanatate » O viata sanatoasa » Grasime vs. Zahar
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory
Top