new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Sanatate » O viata sanatoasa » Ce lapte consumati?
Ce lapte consumati?
date: Vineri, 21/10/2011, 2:15 AM | message # 1
Laptele e cunoscut pentru beneficiile sale asupra organismului, dar oare se ridica la inaltimea asteptarilor? Fiecare are propria parere cu privire la bautul laptelui, si fie il iubesc, fie il urasc. Nu exista un raspuns bun sau rau cu privire la consumul acestui aliment. Trebuie sa iei chiar tu aceasta decizie.
Tu ce lapte consumi?


Miri
Offline
Posts: 617
respect
[ 11 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 12:45 PM | message # 2
Consumul de lapte in ziua de azi nu mai este deloc sanatos din mai multe motive:

a) laptele este pasteurizat si mai ale omogenizat. Laptele de la cutie omogenizat este o pura toxina.
Laptele pasteurizat mai merge dar nici acela nu mai e sanatos.

b) Vacile din ziua de azi sunt bolnave, primesc vaccinuri, li se taie coarnele si primesc antibiotcie cu galeata.
De furaje sa nu mai vorbim. Multe primesc soia manipulata genetic si faina de oase care sunt ca o otrava pt. vaci.

c) proteinele in general, fie animale fie vegetale (soia, alune, fasole) consuma cea mai multa energie , resurse si apa in organism. Mai ales pt. cei care traiesc o viata sedentara si putin la aer liber, excesul de proteine inseamna boala si toxine acumulate.

d) consumand laptele de la vaci care sufera caci nu traiesc natural, asimilam prin lapte automat sentimentele lor (tristete, depresie, furie, etc)

Ce este valabil pt. lapte este valabil si pt. branzeturi, in special cascavalul si branza fermantata - care sunt branze pline de bacterii si mucegaiuri .
Branza mai buna este casul si branza dulce, dar si aceea trebuie redusa la un minim. Cea sarata este pe locul 2 ( pe langa ca tot ce este conservat este mort si contine bacterii cu duiumul, mai contine si sare iodata aceasta branza sarata)

O regula simpla:
Cu cat mai putine proteine animale si vegetale (carne, lapte, branzeturi, soia, alune, fasole), cu atat mai usor este digerata mancarea si cu atat mai putine noxe raman in corp dupa digestie. In special pt. cei cu viata sedentara si lipsa de aer curat.

Laptele de mama are numai 2,3 % proteine si copilul se dubleaza in cateva luni. De atatea proteine nu are nevoie nimeni, este o mare minciuna care se pastreaza de decenii teoria ca ne trebuie proteine. La fel si prostia cu vitamina B12 din carne.

Un exemplu bun o da gorila, un animal f. asemenatoare omului (in special la anumiti specimeni umani) si nu bea nici lapte nici nu mananca carne si are tot ce-i trebuie. Nici macar carii nu face, de cancer si alte boli moderne ce sa mai spune.
Iar de elefant sa nu mai vorbim.

Chiar si o vaca matura nu mananca decat fan care nu contine proteine mai deloc si nici macar calciu. Si totusi vaca are sute de kg, are oase fara sa faca osteoporoza, are dinti buni cu care rumega aproape non-stop si in plus mai da si 5-10 litri de lapte pe zi plin de calciu.

De unde provine acel calciu din laptele produs de vaca nu se intreaba nici un om de stiinta - caci ar trebui sa recunoasca ca nu poate explica deloc.

Voi ce ziceti, provine din aer , din apa sau este produs in corp de catre vaca din alte elemente ?...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 28/10/2011, 0:55 AM | message # 3
laptele de vaca de la tara il consum dar cam rar.
insa am o problema cu sursa laptelui matern.... da aia alta poveste :D
dj_show
Offline
Posts: 325
respect
[ 1 ]
 
date: Vineri, 28/10/2011, 2:22 AM | message # 4
Nu consum lapte de nici un fel ,am avut ulcer acum ceva ani in urma si de atunci...imi e interzis....am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Luni, 31/10/2011, 7:54 PM | message # 5
lapte de vacuta,consum eu.
de la tara.


Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
magdutza
Offline
Posts: 771
respect
[ 6 ]
 
Forum » Sanatate » O viata sanatoasa » Ce lapte consumati?
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory
Top