new posts members Forum Rules search RSS
Pagina 1 din 11
Forum » Sanatate » O viata sanatoasa » Alimentatia sanatoasa
Alimentatia sanatoasa
date: Vineri, 21/10/2011, 1:39 AM | message # 1
Dieta alimentară în caz de boală

Tratamentele care nu iau în consideraţie alimentaţia corectă nu aduc în general un succes pentru timp îndelungat, căci boala este agitată în corp de îndată ce bolnavul consumă ceva greşit, fie că este aliment, fie că este băutură sau leac. La fiecare om trebuie să-i fie limpede ca sângele şi lichidele din corp nu se pot curăţi atâta vreme cât ele sunt stricate, otrǎvite şi agitate prin medicamente, alimentaţie greşită sau prin furie, mânie, răutate. In caz de boala trebuie evitate toate alimentele şi băuturile precum şi starile sufletesti care au dus la aceasta boala sau au facilitat-o.

Chiar dacă efectul negativ al alimentelor şi băuturilor dăunătoare nu este cunoscut de mai nimeni, cu atât mai puţin de doctori, care in general nu iau în seama mai deloc alimentaţia şi chiar dacă pare ciudat faptul că majoritatea oamenilor se hrănesc cam tocmai pe dos de cum ar trebui dacă s-ar cunoaşte adevarul, este bine să se respecte cât mai strict regulile următoare de alimentare, căci altfel vindecarea va dura mai mult sau chiar nu va mai avea loc. Aceste reguli se pot dovedi adevărate la orice boală şi la orice bolnav.



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 1:40 AM | message # 2
Alimente care ar trebui evitate complet în caz de boală

- cafea cu sau fără cofeină, pepsi, coca-cola, red-bull. Cofeina anulează efectul plantelor şi forţele de vindecare din corp. Atâta vreme cât se bea cafea, fie şi numai jumatete de ceasca, vindecarea numai cu greu poate avea loc. Din toate lucrurile enumerate mai jos nimic nu este mai rau decât cafeaua atunci când un om doreşte să fie vindecat . Cafeaua boabe şi cofeina trebuie evitată complet şi în primul rând.

- ceai negru (conţine şi el cofeina), guarana (extract sudamerican)
- bere (de fapt nesănătoasă din cauza la hamei şi la orz!)
- tot ce conţine sânge trebuie evitat. Carnea trebuie gătită întotdeauna foarte bine. Caltabosul de porc şi salamurile sunt deci dăunătoare căci conţin mult şânge.
- fanta, limonade de la magazin (au multe conservante şi acizi) (Să se bea sirop natural diluat cu apă, ceai, apă fiartă, vin cu apă)
- ceapa crudă, prazul, cartofii şi roşiile (mai ales crude), ardei, vinetele, ridichiile, castraveţi, conopida, fasolea boabe, varza (şi cea murata), ciuperci, ţelina cruda (fiartă numai rar). Salate verzi de asemenea nu sunt favorabile vindecării şi se pot mânca numai condimentate adecvat.
- căpşuni, fragi, prune, pere crude (fierte da), piersici şi încrucişările din piersică şi prună. Să se evite şi fructele necoapte crude (în general cele exotice importate), smochinele.
- carnea de porc, (carnea de porc să fie înlocuită cu cea de peşte, pasăre, miel, capră, viţel)
- carnea de raţă şi de gâscă fiarta (prajita merge, dar la bolnavi nu este prea buna)
- vin pur nediluat cu apă (vinul să fie întotdeauna amestecat cu apă)
- sare iodată şi rafinată (a se cumpara sare de salină nerafinată aşa cum vine din salină. Iodul este pus de oameni în sare şi este o otravă pentru creier şi distruge glanda tiroida ! Iodul nu ajută aşa cum cred în mod greşit doctorii ci distruge glanda toroida!
- ulei rafinat, margarina (a se înlocui cu ulei de floarea soarelui nerafinat şi cu unt. Uleiul de rapiţă şi de soja să fie evitat)
- surogate de zahăr (substante chimicie foarte dăunatoare, mai ales aspartamul, acesulfam, fructoza, să se foloseasca pentru îndulcire numai zahăr sau miere)
- orice tip de caşcaval precum şi brânza tip franţuzească cu miros puternic – camembert (sunt dăunatoare şi pline de bacterii şi de toxinele lor), brânza topită
- laptele omogenizat (de la carton sau sticlă. Laptele omogenizat nu mai este sănătos, fiind distrus prin aceast proces. Ar trebuie consumat numai lapte pasteurizat, dar nu omogenizat)
- soia şi produsele din soia, uleiul de soia şi de rapită (sunt plante dăunătoare omului şi în cea mai mare parte manipulate genetic)
- orice fel de muraturi şi acrituri, mai ales varza murată, conserve de peşte, conserve în general
- iaurturile moderne (Actimel, etc.) - contin bacterii din fecale modificate genetic.
- muştarul, ghimbir, praf de ardei şi de ardei iute (chilli)
- prăjelile şi grătarele conţin o substanţă care provoacă reumatism şi ar trebui evitate cât mai mult – mai ales la boli reumatice.
- apă acidulată, sifonul şi băuturile acidulate (CO2 este o otravă pt. organism şi arde limba. Acest lucru se întâmpla şi când nu sunt bule de gaz, de ex. când se bea sifon într-o cameră presurizată. Deci nu bulele ard limba, ci gazul)
- carnea de oaie să se evite iarna
- laptele de vacă să se evite vara (lapte în general cât mai puţin sau deloc, mai ales cel gras sau omogenizat)
- carnea de vită să se evite de cei bolnavi cu circulaţia şi cu stomacul. (Carnea de vită să se lase 12 ore în apă înainte de gătire)
- carnea de capră să se evite din august până în ianuarie (iedul se poate mânca până în octombrie)



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 1:41 AM | message # 3
Alimente care nu sunt favorabile unui vindecari

- pâinea albă şi produse din făină albă (a se înlocui cu pâine şi făină integralǎ)
- orez decojit (alb) (a se înlocui cu grâu speltă sau orez integral)
- dulciuri şi mult zahăr rafinat (tos)
- linte, mazăre, fasolea boabe uscată
- salate verzi, mâncaruri reci, băuturi reci, mâncăruri fierbinti
- alimente prefabricate industrial, congelate, conservate, pasteurizate
- fructele necoapte pe deplin şi deci cele exotice (banane, ananas, avocado, etc.)



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 1:44 AM | message # 4
Alimente care dau putere la corp şi întăresc trupul şi sufletul

- grâu speltă, ca pâine sau fiert (boabe întregi, griş, făină sau tărîţe fierte), orz, ovaz
- orez integral, porumb (porumbul este manipulat genetic în ultimul timp, ar trebui evitat)
- pâine de grâu integral (nu fiartă însă)
- dovleac, bulbi de fenicul, fasole verde, naut, compot de mere şi pere, castane comestibile, sfecla roşie
- hreanul (este bun numai primavara până când el să întăreste, după aia devine dăunator)
- brânza dulce proaspătă, cas. Poate fi de vaca, de oaie sau de capră
- laptele de capra şi de vaca (neomogenizat aşa cum e la cutie sau punga)
- carnea de pui (nu însa când omul este bolnav rău sau cu stomacul), carnea de struţ (mai ales pentru cei graşi), peşte (preferabil de apă dulce şi răpitor- stiucă, biban), carnea de miel şi oaie (dar nu iarna), carnea de vită (nu la cei care au circulaţia slabă) şi capra (capra se poate mânca din ianuarie până în luna august iar iezii până în octombrie) .

- scortisoara insa nu prea des (da putere la nervi , reglează hormonii)
- vin curat de casă amestecat cu apă luat cu măsură împreună cu condimente sau leacuri ca întărire a inimii şi a sufletului
- condimente tip Hildegard puse în mâncare: betram, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de câmp
- apă însorită la soare într-o sticla albastră sau cel mai bine violetă (o sticla transparentă se poate vopsi cu pensula)
- ceaiuri de plante, în special cele de seminţe de fenicul, de urzică, de galbenele şi de salvie.
- sucuri şi gemuri de gutuie (mai ales pentru reumatism)
- supă de urzici proaspete (culese tinere când ies din pământ primăvara ) şi ceai de urzici pentru a curăţi sângele.
- măceşe, coarne, mure
- struguri (dar nu must, căci acesta fierbe in stomac), stafide, migdale. Seminţele de strugure conţin o enzimă vindecătoare, pot fi sucate la soare şi pisate praf.
- ceapa fiartă sau prăjită mâncată cu măsură (daca nu sunt boli de stomac), usturoi cu măsură (mai ales crud)
- portocale, lamai proaspete.

Iaurtul natural se poate mânca, dar nu la boli grave şi nici prea des, iaurturile de tipul “probiotice” (Actimel) cu bacterii speciale sunt f. dăunatoare, căci aceste bacterii sunt modificate genetic şi dăunează foarte mult intestinului!



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 1:51 AM | message # 5
Reguli sănătoase la masă

- Fiecare masă să se înceapă cu o mâncare caldă (dar nu fierbinte!) şi nu cu una rece sau cu cruditaţi.
- nu se bea apă şi lichide reci înainte de a mânca mâncare caldă.
- să se bea moderat în timpul mesei. Cine nu bea în timpul mesei sau cel putin dupa îşi îngroaşă sângele.
- Să nu se mănânce prea multe lucruri deodată. Cu cât mai simplu cu atât mai bine. Un post la care se mănâncă zilnic aceeaşi mâncare fără variaţie mare ar fi cel mai bun lucru în caz de boală .
- Cu cât mai puţine alimente la o singura masă cu atât este mai uşor pentru corp să le asimileze. Cu cât mai multe feluri de mâncare la o masă, cu atât mai dăunatoare este această mâncare, chiar şi atunci când toate alimentale sunt sănătoase. Acest obicei de a mânca mereu altfel poate fi o sursa de boală.
- Să nu se mănânce prea mult (sursă de boala)
- Să nu se culce imediat după masă ci la cel puţin 1 ora după masă
- Să nu se bea băutura rece de la frigider, ci la temperatura ambientă iar vara mai degrabă apă calduţă şi ceaiuri.
- Să nu se mănânce în odăi închise, ci la aer curat sau în odaie aerisita bine înainte de masă. Cel mai bine este să se faca o plimbare înainte de fiecare masă. Stomacul şi plămânii trebuie să fie oxigenati bine înainte de masă pentru a garanta o digestie şi o “fierbere” bună a mâncarii în stomac. Cei bolnavi mai ales să mănânce de abia după ce au facut mişcare la are liber pentru a da căldură stomacului că să aibă putere de a digera mâncarea.
- Să se mestece bine mâncarea.
Vara să se mănânce mai puţin decât iarna şi să nu se mănânce nici mâncare fierbinte şi nici rece.
- Să nu se mănânce în frig sau la căldură mare.
- O rugăciune simplă şi din inima către Dumnezeu de a binecuvânta mâncarea înainte de masă, aşa cum faceau bunicii nostrii, ar aduce cele mai multe avantaje, în caz că omul crede în Dumnezeu. Pentru cel care nu crede încă, el se poate convinge de existenţa lui Dumnezeu prin existenţa şi eficacitatea acestor remedii.



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 1:53 AM | message # 6
Pentru o vindecare cât mai rapidă şi mai deplină în cazul bolilor grave sau cronice ar trebui respectate şi considerate următoarele :

- Respectarea cât mai strictă a unei dietei sanatoase. Să se folosească cât mai multe alimente care vindecă şi să se evite cel puţin cele care dăunează.
- Să se bea la început tratamentului des ceai de urzici şi de galbenele pentru a curăţa sângele şi ficatul.
- Cine are boli de stomac trebuie să şi le vindece mai întâi cu ajutorul remediilor pentru stomac.
- Să se bea zilnic ceai de salvie (elimină reumatismul din corp, ajută la digestie, limpezeşte ochii)
- Să se consume 5-10 migdale dulci pe zi (crude sau gătite) – ajută la ficat şi la creier si la detoxifiere
- Să se consume cât mai des produse de gutuie (remediu universal la reumatism), de coarne (bune pentru boli de stomac). Se recomandă de asemeneaa merele gătite (ca întărire) şi pere fierte (pentru a curăţa intestinele şi stomacul).
- Să se bea numai apă însorită la soare în timpul prânzului, puse 1-2 ore într-o sticla albastră sau violetă deschis. In caz că apa nu este de calitate (clor, etc.) ea să fie fiartă mai înainte. Aceasta apă însorita dă putere la suflet, căci particulele de lumină (fotonii) care se adună în apă întăresc sufletul care este făcut tot din lumină. Când apa nu este bună sau vine dintr-un izvor cu apă dură, apa ar trebui mai bine fiartă. Apa minerală acidulată sau orice sifon este deci nesănătoasă. Arsul pe limbă care se simte cănd se bea apă acidulată provine de la efectul dăunător al dioxidului de carbon si nu de la bulele de gaz, asa cum se crede. Dacă se bea o astfel de apă într-o camere presurizată unde bulele nu apar, efectul se simte încă în gură.
- Cafeaua şi cola şi pepsi şi orice băutură care conţine cofeină ca şi carnea de porc, de raţă şi de gâsca, caşcavalul, precum şi legumele şi fructele dăunătoare enumarate mai sus (piersici, prune, căpşuni, praz, ceapă crudă, varză, ardei, roşii, cartofi, vinete, etc.) trebuie evitate complet.
- La mâncare să se pună condimentele vindecatoare : betram, busuioc, busuiocul cerbului, isop, cimbrişor de camp, galangal, etc
- La reumatism şi atroză să se facă des baie,inhalaţie sau sauna recomandată de Hildegard (cu frunze de dude, de castane, etc.)
- La epuizare şi slabiciune mare sau după operaţii să se facă baie cu apă de orz şi să se folosească acele remedii pentru cazuri de epuizare şi slăbiciune mare.
- Toate bolile se trag din cauze sufletesti şi nevirtuti (ură, mânie, nerăbdare, lipsa de credinţa în Dumnezeu, mândrie, bârfa, răutate, zgârcenie, lipsă de iubire faţa de semeni etc.). Cauza lor trebuie recunoscută şi trebuie încercată o schimbare în acest plan. Căci orice boala are şi un scop şi nu numai o cauză. Scopul este întotdeauna schimbarea omului în bine.
Bolile îşi au centrul în inimă sau în intestine.



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 1:56 AM | message # 7
Tot ce are multe proteine nu este sănătos decât in cantităţi foarte mici :
soia (40%), carnea (cca. 20%), alunele (ca. 26 %), nucile (16%)
fasolea uscată (cca. 25%), carnea, laptele, brânza, ouăle.

Laptele de mamă are numai 2% proteine şi cu aceste proteine creşte copilul văzând cu ochii ! De asemenea există milioane de vegetariani care trăiesc sănătos fără prea multe proteine, fie de origine animală fie din plante. Deci nu poate fi adevărat ceea ce industria farmaceutică şi alimentară ne povestesc de decenii despre rolul important al proteinelor pentru o alimentaţie sănătoasă. S-a dovedit ştiinţific de mult timp că alimentele cu multe proteine sunt dăunătoare sănătăţii. Proteinele din măncare nu sunt deci sănătoase şi necesare aşa cum se crede ci dăunătoare. Corpul îşi creaza singur proteine din plantele consumate în timp ce proteinele străine trebuie mai întâi sa fie descompuse cu un efort energetic foarte mare. Proteinele şi zahărul în exces fac sângele să devină acid şi sângele acid este un mediu ideal de înmulţire al bacteriilor şi paraziţilor. Şi după cum se ştie într-un lichid bazic – apă cu săpun – nu pot trăi bacterii şi paraziţi.

Tot ce este rafinat şi denaturat este dăunator sănătăţii :

- uleiul rafinat şi margarina (bun : ulei nerafinat, presat la rece)
- zahărul rafinat (bun: zahăr nerafinat, mai ales cel de trestie de zahăr)
- făina alba rafinată, painea albă (bun: pâine şi făină integrală)
- orezul decojit (bun: orez nedecorticat)
- laptele omogenizat (bun: lapte proaspat fiert sau pasteurizat)

Tot ceea ce este consumat în cantitati mari sau sub forma concentrată este dăunator sănătăţii :

- suc natural concentrat (trebuie băut numai puţin şi diluat cu apă)
- vitamine chimice şi concentrate din sucuri şi pastile (trebuie evitate)
- minerale chimice sub forma de preparate (calciu, magneziu, fier)
- iod (pus în sare şi în furajul animalelor)
- fluorid (pus în pasta de dinţi, în apă potabilă,în tigai de teflon)
- zaharine şi surogate de zahăr ( aspratam, acesulfam, fructoza, extrem de otrăvitoare)
- vin puternic (nediluat cu apă)
- zahăr tos, proteine multe



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 21/10/2011, 1:58 AM | message # 8
Tot ce fermentează în intestine nu este sănătos :

- fasolea boabe
- varza, conopida, brocolli, muraturile
- pâinea proaspată cu drojdie, produsele cu drojdie în general
- crudităţi (morcovi, legume crude, fructe necoapte complet)
- must, sucuri de anumite fructe, pâinea proaspătă cu drojdie, produse cu drojdie şi fermenţi

Tot ce este amar sau acru (lamaia este o exceptie) are gust sau nu are gust bun fără sa fie prăjit este în general dăunator :
- cafeaua
- cartofii, vinetele, roşile, ardeii (acestea sunt plante înrudite cu tutunul, importate din America de sud)
- caşcavalul
- ciupercile
- acriturile, murăturile

Tot ce este conservat conţine bacterii, toxine, ciuperci, paraziţi şi nu mai este sănătos indiferent de modul cum ele au fost conservate. Moartea nu aduce decât moarte. Bacteriile şi paraziţii care apar la descompunerea alimentelor sunt dăunătoare. De preferat este deci numai mâncarea gătită proaspăt, mai ales în caz de boala!

Mâncarea care se cumpară gata făcută de la magazine conţine în general o sumedenie de conservante şi de substanţe nocive care nu au ce căuta în corp. Aceste alimente creează boli.

Prea multă mâncare este nesănătoasă.



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Luni, 24/10/2011, 0:20 AM | message # 9
Quote (ElegantFM)
nu se bea apă şi lichide reci înainte de a mânca mâncare caldă.

Eu beau.Nu pot sa ma pun la masa fara sa nu beau apa inainte. :D


Miri
Offline
Posts: 617
respect
[ 11 ]
 
date: Luni, 24/10/2011, 3:18 PM | message # 10
Da,dar nu apa rece si mancare calda....stomacul are mult de suferit de la diferentele mari de temperatura .



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Vineri, 28/10/2011, 0:37 AM | message # 11
mult de citit si prea complicat. tot crap la un moment dat macar sa o fac cu stomacul plin
dar mie imi plac legumele f mult. leguma favorita e carnea
dj_show
Offline
Posts: 325
respect
[ 1 ]
 
date: Sâmbătă, 12/11/2011, 7:41 PM | message # 12
subscriu Cip five


Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
magdutza
Offline
Posts: 771
respect
[ 6 ]
 
Forum » Sanatate » O viata sanatoasa » Alimentatia sanatoasa
Pagina 1 din 11
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory
Top