new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Sanatate » Sarcina si Nasterea » Părinţii şi-ar putea pierde dreptul de a afla....
Părinţii şi-ar putea pierde dreptul de a afla....
date: Vineri, 21/10/2011, 0:21 AM | message # 1
Părinţii şi-ar putea pierde dreptul de a afla sexul copilului!

CanCan: Medicilor li s-ar putea interzice să mai dezvăluie sexul bebeluşului la ecografie, potrivit unei decizii a Consiliului Europei, în plină dezbatere. Deciza are menirea să pună capăt întreruperilor de sarcină selective în funţcţie de sexul viitorului copil.
Potrivit Daily Mail, în ultima perioadă, a crescut numărul părinţilor care apelează la întrerupere de sarcină în situaţia în care sexul viitorului copil nu este ceea ce-şi doresc.
Experţii susţin că aceste întreruperi de sarcină au devenit o practică extrem de frecventă în statele membre Cosiliului Europei, raportul băieţi-fete fiind de 112 la 100.
Recomandarea de a interzice aflarea sexului bebeluşului în urma unei ecografii vizează 47 de state din Europa. Decizia va fi dezbătută luna viitoare în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Libertatea: O propunere de lege europeană ar putea da peste cap viaţa părinţilor! Comitetul pentru Egalitatea Şanselor, o instituţie aflată în subordinea Comisiei Europene, a elaborat un proiect prin care solicită Parlamentului European ca doctorii să nu le mai comunice viitorilor părinţi sexul copiilor.
Potrivit Comitetului pentru Egalitatea Şanselor, cazurile în care mamele fac avort atunci când li se spune că sexul copilului este feminin sunt din ce în ce mai numeroase în unele state din fosta URSS, membre ale Consiliului European. Dacă va fi votată, legea se va aplica în toate cele 47 de state membre, adică şi în România!
Ca atare, acest act normativ va da serios peste cap viaţa gravidelor! De cele mai multe ori, părinţii se pregătesc înainte de naşterea copilului, în sensul că achiziţionează hăinuţe şi tot ce este necesar pentru un bebeluş, în funcţie de sexul micuţului. Vicepreşedinta Comitetului de Etică al Colegiului Regal al Obstetricienilor şi Ginecologilor din Marea Britanie, dr. Gillian Lockwood, a declarat că propunerea legislativă nu ar aduce nici un beneficiu. Ea a explicat că părinţii află care este sexul copilului după 20 de săptămâni de viaţă intrauterină, stadiu în care avortul nu este permis decât din raţiuni medicale.
Ce parere ai?


Miri
Offline
Posts: 617
respect
[ 11 ]
 
date: Joi, 01/12/2011, 5:52 AM | message # 2
Ar fi o idee buna...oricum nu sunt deacord cu intreruperile de sarcina de nici un fel...azi exista atatea metode de a te proteja de o sarcina nedorita...parerea mea ca doar sa fi prea incuiata sa ajungi sa faci o intrerupere de sarcina...iar despre sexul copilului...aveam 20 de ani cand am aflat ca port cu bebe...:)...mi-am dorit copilul asta si nici o secunda nu m-am gandit ca daca va fi fata n-am sa o vreau sau invers...Cei carora Dumnezeu le-a dat o astfel de minune n-ar trebui sa se gandeasca ce sex are copilul ci mai degraba sa se bucure ca au realizat ceva pe lumea asta...pana la urma asta e singura bogatie care o avem pe lumea asta..:) Imi doresc si o fata si voi face si asta ...dar daca nu va fi fata si va fi tot baiat tot fericita am sa fiu si la fel am sa-l iubesc...doar este o parte din mine...n-as avea suflet sa ucid o parte din mine....deci m-as bucura sa fie interzise astfel de intreruperi


Zambesc ...printre lacrimi!
edited by: madyedy - Joi, 01/12/2011, 5:52 AM
madyedy
Offline
Posts: 40
respect
[ 2 ]
 
Forum » Sanatate » Sarcina si Nasterea » Părinţii şi-ar putea pierde dreptul de a afla....
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory
Top