new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » MUZICA » Hip-Hop » Info :D
Info :D
date: Sâmbătă, 11/06/2011, 1:53 AM | message # 1
Hip hop (numit și hip-hop, hiphop sau prin generalizare rap) atât un gen de muzică cât și o mișcare culturală ce s-a dezvoltat în comunitățile urbane începând cu anii 1970.
Crearea termenului hip hop este atribuită lui Keith Cowboy, un rapper ce cânta cu Grandmaster Flash & the Furious Five.
Deși Lovebug Starski, Keith Cowboy, și DJ Hollywood foloseau termenul când acest gen de muzică era cunoscut ca disco rap, se crede că Keith Cowboy a creat acest termen în timp ce râdea de un prieten care se înrolase în armată, cântând cuvintele "hip/hop/hip/hop" într-un fel în care imita cadența ritmică a soldaților ce mărșăluiesc.
Cowboy a dezvoltat cadența și a înglobat-o în spectacolele lui, apoi a fost copiată de alți artiști; ca de exemplu partea de început a cântecului "Rapper's Delight" de către The Sugarhill Gang.
Afrika Bambaataa este primul care a folosit termenul ca descriere a subculturii de care aparține muzica hip hop, deși se sugerează că același termen a fost și ca o descriere negativă a noului gen de muzică.

De când a apărut în New York în anii 1970, hip-hop-ul a ajuns să înglobeze un întreg stil de viață care încorporează diverse elemente de etnicitate, tehnologie, artă și cultură urbană. Sunt patru elemente fundamentale în hip hop:
Dans Hip hop: Breakdance și alte forme de dans stradal
Artă Hip hop: Artă de inspirație urbană, numită și graffiti
Muzica Hip hop: DJing, beat-uri și beatmaking, și producție hip hop
Rapping: MCing și poezie de inspirație urbană


Listen to many, speak to a few"
iuli
Offline
Posts: 22
respect
[ 5 ]
 
Forum » MUZICA » Hip-Hop » Info :D
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory
Top