new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » LOVE&SEX » Love » poveste de viata
poveste de viata
date: Duminică, 18/09/2011, 11:55 AM | message # 1
am sa dau aici povestea unei femei

portretul unei amante celebre: Diane de Poitiers, femeia fatala de altadata

Este inutila incercarea de a o absolvi pe Diane de Potiers de vina de a fi fost amanta pentru ca vina ii apartine. Diane fost amanta unui rege, Henric al II-lea. Este inutil sa luam apararea actiunilor sale si sa le punem drept motiv al lacomiei sale. Diane era o femeie deosebit de ambitioasa, era dornica sa acumuleze cat mai multe bogatii. La fel de inutil ar fi sa negam sprijinul pe care Diane l-a acordat regelui in persecutiile sale religioase. Diane avea puterea de a-i persecuta pe protestanti. Diane a fost femeia pe care timpurile in care a trait au cerut-o si format-o. Povestea acestei femei frumoase, cultivate, inteligente si influente nu este insa una esentialmente fascinanta. Cu adevarat fascinanta este chiar Diane de Poitiers. Ea, Diane de Poitiers (personalitatea sa, felul sau de a fi suprins in contextul unei epoci) este adevarata poveste. Vom vedea de ce...

Diane de Potiers, una dintre cele mai frumoase femei ale lumii si ale istoriei, nascuta in 1499, era o femeie a contrastelor. Era amabila si buna si cu toate acestea, nu arata niciun pic de mila in persecutiile sale impotriva protestantilor. Era o femeie pacatoasa si cu toate acestea era zeita urcata pe un piedestal de veneratie si admiratie. Era o vaduva puritana care isi respecta doliul si cu toate acestea a acceptat cu usurinta sa fie amanta unui alt barbat. Era puternica si totusi sensibila, vulnerabila. Era iubita si adorata, insa nu putini erau cei care o urau de moarte. Iubea culorile si viata, insa dupa moartea sotului sau, vestimentatia sa se bazeaza exclusiv pe alb si negru. Se preocupa excesiv de propria frumusete, dar refuza sa apeleze la cosmeticile vremii. Se spune ca la nasterea sa, o femeie batrana din satului Saint-Vallier a prezis ca steaua sa se va inalta mai sus chiar decat cea a unei regine. Este doar speculatia unei legende, insa realitatea demonstreaza cat de mult adevar se ascunde in spatele unor cuvinte... Destinul i-a harazit o faima mai mare decat a unei regine.
La varsta de 15 ani, Diane de Poitiers se casatoreste cu un barbat mai in varsta decat ea cu 39 de ani, Louis de Breze, caruia ii va darui doua fiice. La 15 ani, altii s-au preocupat sa-i aranjeze casatoria. Alesul sau era puternic si bogat, vaduv, adus de spate, avand 56 de ani, mai mult decat tatal sau. Insa rangul sotului ii va asigura si mai multa bogatie si putere. Din toate partile, potrivirea parea splendida, perfecta.

La moartea sotului in 1531, Diane s-a asigurat ca funeraliile de inmormantare sa fie facute cu onoare si construieste in cinstea celui care i-a fost sot un mausoleu la Rouen pe care erau inscriptionate urmatoarele cuvinte: “Louis de Breze, Diane suferind a ridicat acest cavou pentru tine. Odata cea mai fidela si credincioasa sotie, ceea ce a fost in timpul vietii va fi si in mormant".

Povestea Dianei de Poitiers si a lui Henric al II-lea este una dintre cele mai fascinante povesti din perioada Renasterii si poate chiar cea mai fascinanta poveste de dragoste a istoriei. La curtea regala, Diane de Poitier se ocupa de educatia capetelor incoronate. Aici, fiul regelui Francois I, pe atunci in varsta de 8 ani, s-a atasat de Diana. Pe masura ce anii au trecut, tanarul Henric s-a indragostit nebuneste de Diane, femeia cu 20 de ani mai in varsta decat el si admiratia sa s-a transformat intr-una dintre cele mai puternice aventuri emotionale din istorie.

enri era chipes, inalt, cu o constructie atletica, superficial spun multi, insa extrem de indragostit. La 35 de ani, Diane devine amanta regelui in varsta de 16 ani. S-ar putea sa fi inceput ca un act calculat si gandit, nu stim, dar legatura dintre cei doi s-a transformat intr-o legatura pe viata de pasiune si loialitate. In ciuda diferentei de varsta, Diane si-a pastrat frumusetea. In ciuda diferentei de varsta, regele continua sa o iubeasca si sa o venereze, iar fructul iubirii celor doi este Diane, ducesa de Angoulême (1538-1619).
Cum reusea Diane ca la 50 de ani sa fie la fel de frumoasa si proaspata ca la 30? Vocile vremii spuneau ca Diane, la fel ca alte contemporane ale sale, obisnuia sa apeleze la ingerarea unor tratamente cu aur potabil. Au fost acceptate anumite teorii conform carora frumoasa femeie a apelat la licorile cu aur, de altfel foarte populare in epoca deoarece erau considerate un adevarat elixir al mentinerii tineretii si a frumusetii. Foarte probabil ca licoare magica presupusa sa aduca tineretea si regenerarea sa-i fi adus de fapt moartea.


Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
magdutza
Offline
Posts: 771
respect
[ 6 ]
 
date: Duminică, 18/09/2011, 12:08 PM | message # 2
Fapte de viata ...viata insasi ne ofera surprize de tot genul,uneori seamana atat de bine scenariul acelor povesti de mult apuse....de ai senzatia ca e chiar povestea ta....am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Duminică, 18/09/2011, 12:23 PM | message # 3
da. de asta am si postat-o

dar vorba ta...daca au mai fost nebune celebre, noi poate suntem doar nebune ura

celebre..post mortem scrisoare


Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
magdutza
Offline
Posts: 771
respect
[ 6 ]
 
date: Duminică, 18/09/2011, 1:36 PM | message # 4
Soro e bine si asa ....de pe lumea cealalta vom fi mandre winkout...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Duminică, 18/09/2011, 1:49 PM | message # 5
daa.....bantuim pe cine merita comic


Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
magdutza
Offline
Posts: 771
respect
[ 6 ]
 
Forum » LOVE&SEX » Love » poveste de viata
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory
Top