new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » LOVE&SEX » Love » Prietenia
Prietenia
date: Sâmbătă, 19/03/2011, 6:21 PM | message # 1
"Hai sa ramanem prieteni"- aceasta este sintagma cliseu cu care se termina multe relatii, atat in filme, cat si in realitate. Usor de spus, dar greu de facut. Mai ales atunci cand cel care a lansat propunerea nu vroia decat o portita de scapare, ca sa se poata departa viu si cu constiinta impacata de partea vatamata ( adica nimeni alta decat persoana careia tocmai i s-au dat papucii).

In unele cazuri insa, transformarea unei relatii (esuate) de amor intr-una de prietenie este solutia de compromis la care au ajuns cei doi protagonisti fiind obligati de circumstante. Poate ca lucreaza in aceeasi companie sau merg cu acelasi autobuz spre casa ori nu vor sa-l piarda de tot pe celalalt din viata lor si din aceste motive nu pot lasa ca un razboi rece sa se instaleze intre ei.

In final, trebuie sa-ti aduci aminte ca pentru a transforma o relatie de iubire incheiata intr-una de prietenie este nevoie de multa maturitate, atat din partea ta, cat si a fostului tau iubit. Daca simti ca el a ramas prin preajma ta in calitate de amic doar ca sa astepte momentul oprtun pentru a se razbuna pe tine ori daca tu devii geloasa de fiecare data cand iti povesteste de noua lui colega de departament inseamna ca acum nu este momentul oportun sa devii prietena cu ex-ul tau. Dar acest lucru nu inseamna in mod automat ca trebuie sa va ignorati atunci cand va intalniti intamplator pe strada sau ca nu veti putea deveni, la un moment dat in viitor, niste camarazi adevarati.

AI RAMAS PRIETEN/A CU FOSTU/FOSTA TA/TAU IUBIT/IUBITA ?Miri
Offline
Posts: 617
respect
[ 11 ]
 
date: Luni, 09/05/2011, 0:50 AM | message # 2
E posibil uneori ,depinde doar... cata iubire a fost in relatia care tocmai s-a incheiat si in acelasi timp felul in care s-a pus punct ...
Eu am trait o astfel de experienta ...pe aici.Ne-am despartit si frumos si urat,uneori am fost dusmani ,ne-am certat intre noi si la scena deschisa,ne-am chinuit unul pe altul,ne-am facut una cu pamantul...iar ultima data ne-am despartit ....in liniste .Nu pot spune ca am ramas amici...dar macar nu ne-am mai certat...am iesit fiecare in liniste din ceea ce a fost!
In viata reala insa ...e cu totul altfel...e mult mai greu de trait asa ceva!...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
date: Marţi, 10/05/2011, 11:32 PM | message # 3
"Hai sa ramanem prieteni" e fraza cu care termin si eu relatiile pentru ca:
1.chiar daca relatia se termina, amintirile raman, si sa ai cu cine sa-ti amintesti de ceea ce a fost frumos e ceva,
2.pentru ca nu vreau ca dupa ce am pierdut un iubit sa pierd si un prieten,
3.pentru ca o noua etapa din viata mea e bine sa inceapa cu un prieten castigat;
4.niciodata nu ai destui prieteni.


“Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.”
edited by: Just - Marţi, 10/05/2011, 11:33 PM
Just
Offline
Posts: 237
respect
[ 8 ]
 
date: Luni, 06/06/2011, 3:50 AM | message # 4
Eu una am ramas prietena cu toti fostii prieteni. Cum spune si Just... am pierdut un iubit, nu vreau sa pierd si un prieten. In timpul unei relatii iubitul este un fel de confident.. insa dupa asta se schimba... o sa fie o relatie mult mai rece, insa e bine sa ne pastram prietenii aproape. Nu se stie cand ai nevoie de un sfat si iubitul sau fostul ar trebui sa te cunoasta destul de bine(nu neaparat).


Fighting for peace is like fucking for virginity...!
YoYo
Offline
Posts: 201
respect
[ 4 ]
 
date: Luni, 22/08/2011, 7:07 PM | message # 5
am incercat mereu sa pastram prietenia dupa o relatie esuata
da dovada de maturitate in primul rand dupa cum spunea si miri
dj_show
Offline
Posts: 325
respect
[ 1 ]
 
date: Joi, 08/09/2011, 9:27 PM | message # 6
cand e posibil,da. dar uneori e peste putinta sa ramai prieten cu cineva care te-a mintit .oricat de mare ar fi fost acea iubire, daca ai fost mintit si ai suferit o dezamagire greu de depasit,nu cred ca-ti mai doresti prietenia acelei persoane. ti-e prea golit sufletul de sentimente,ca s-o mai vrei pe langa tine.
recent,am cunoscut pe cineva,care da,a ramas prieten cu toate fostele iubite.am fost chiar martora la unele dialoguri. si-am apreciat f tare.
dar sunt rare cazurile astea.


Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
magdutza
Offline
Posts: 771
respect
[ 6 ]
 
Forum » LOVE&SEX » Love » Prietenia
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory
Top